Meer info

Dit venster werd afzonderlijk geopend. Je kan het naast het venster van de hoofdpagina zetten zodat je alles beter kan volgen.

Handleiding

1. Doorloop de baanbrekers op de hoofdpagina van baanbrekers.dekoloniseer.be en ontdek de kwaliteit van deze mobiliserende figuren in de geschiedenis van verzet tegen kolonisering, verknechting, uitbuiting en ontmenselijking. Als je op een baanbreker klikt krijg je meer informatie. Door op een andere baanbreker te klikken verdwijnt de informatie van de vorige baanbreker.

2. Vraag een stemlink aan door onderaan de hoofdpagina je e-mailadres op te sturen naar Hand in Hand. Je krijgt dan een e-mail terug met daarin meer informatie en hoe je de 3 stembeurten kunt gebruiken.

3. Klik op de baanbreker van je keuze en klik op "selecteer deze baanbreker" als je deze wil toevoegen aan je selectie. Je ziet de baanbreker verschijnen in een balk onderaan het beeld. Herhaal dit nog 2 keer want je kan in één stemsessie 3 baanbrekers selecteren. Na 3 keuzes klik je in de onderste balk op "verzenden".

4. Er verschijnt nu een nieuwe pagina die je toelaat je keuzes aan je netwerk kenbaar te maken. (Keer eventueel terug naar deze pagina door in je browser terug te gaan naar de vorige pagina). Dat kan via e-mail, facebook, twitter, whatsapp of Linkedin.

5. Door je keuze verandert de volgorde waarmee de baanbrekers gepresenteerd worden. Elke baanbreker van je keuze krijgt immers een stem meer. Het aantal stemmen bepaalt de volgorde.

6. Kom regelmatig eens terug op de pagina baanbrekers.dekoloniseer.be en zie hoe de volgorde evolueert. Je kan je overige stemsessies nog gebruiken tot 2 december om de volgorde te beïnvloeden. Dan worden de 20 baanbrekers geselecteerd op basis van de uitgebrachte stemmen en met inachtneming van genderevenwicht.

7. Na 2 december 2020  krijg je opnieuw 3 stemsessies en de mogelijkheid om deze 20 baanbrekers terug te brengen tot 8. Lumumba zal hoe dan ook tot de geselecteerden behoren. 2 december is internationale dag van de afschaffing van de slavernij.

8. Ontbreekt volgens jou één of meerdere baanbrekers op deze website? Stel deze kandida(a)t(en) voor via hier .

Waarom deze campagne?

Inhoudelijke toelichting bij de campagne: hier

Discussieplatform: klik hier